SRC Tank of the Quarter winner – ezman ( April 2015 to June 2015)

SRC Tank of the Quarter winner - ezman ( April 2015 to June 2015)

SRC is proud to showcase this quarter TOTQ winner ezman aka Paul simple and beautiful nano reef tank. This is just another proof that with proper knowledge and patient, a successful mixed reef tank for a nano tank with bare minimum equipment is deem possible.Ezman Nano Mix Reef Tank
 med_gallery_1182_382_2308966.jpg
I am someone who loves fishes since young and I was a freshwater monsterfish keepers for more than a decade. I have a cousin who was a reefer and used to have a beautiful 6 footer mixed reef. Whenever I goes to his house during CNY, I will get stuck in front of this tank for easily 1-2 hours. After about 4yrs later, I happened to come across this little tank of mine and bought it. That’s how my journey to reefing got started….My first 4 yrs of reefing was only using a LED lightset + fan + skimmer keeping only fishes and LPS. I have never bother to test my water perimeter and have never understand why do I have to do so until the day when i realize that my beautiful coral is dieding one by one without any apparent reason. That is when i have to learn through the hard way of reefing which i glad that many do not need to embark on this path due to the amount of knowledge that this forum and the internet can offer. 

med_gallery_1182_382_473222.jpg  

Tank Specification

Tank Size : 50 x 50 x 70 ( cm ) With Internal Overflow System

Salinity: 1.026

Temperature: 26 Degree

Ph: 8.0

Calcium – 380

Alkalinity– 8.2

Magnesium – 1380

med_gallery_1182_382_1521803.jpg  med_gallery_1182_382_362397.jpg

med_gallery_1182_382_551811.jpg  med_gallery_1182_382_375988.jpg

Tank Hardware

Skimmer: SKIMZ HS1

Mechanical filtration: NONE

Dosing pump: NONE

Chiller: ARCTICA 1/10

Biopellet / reactor: NONE

Chemical filtration: NONE

Main return pump: CHINA BRAND 3800L

Wave maker: MP10WES X 2

Others Equipments : AI HYDRA 26 X 1

Lighting period : 1PM – 10PM

med_gallery_1182_382_598813.jpg

 

 

Addictive Used

 

REDSEA ABCM + ACROPOWER

 

 

med_gallery_1182_382_828241.jpgmed_gallery_1182_382_79961.jpg

 

Tank Maintenance

 

Weekly water change of a salt pail with Skimz reef salt mixed + changing of the cotton inside my IOS filtration.

 

med_gallery_1182_382_250145.jpg  med_gallery_1182_382_79992.jpg

 

med_gallery_1182_382_736849.jpg med_gallery_1182_382_1423518.jpg

 

Live Stocks – Corals

 

Acropora, staghorn, millie, chalice, zoas

Rhodatics Yuma, clams, seafan, gogornia, prata, supersun, cocoworm,  

 

med_gallery_1182_382_556236.jpgmed_gallery_1182_382_748010.jpg

 

 

Live Stocks – Fishes

 

med_gallery_1182_382_438682.jpgmed_gallery_1182_382_131104.jpg

 

med_gallery_1182_382_206617.jpgmed_gallery_1182_382_304037.jpg

 

 

Clown pair – Black Ice + Piccaso

Flame wrasse

Flame Angel

White tiger goby (pair)

Blue accessor

Blotchy anthias

Convict tang

Some Personal Q & A Questions

 

1. How long have you been reefing?

Ans: approx. 5 yrs

2. How did you get into this hobby?

Ans: influenced by my cousin who has a very beautiful 6footer mixed reef..

 

3. Are you a fish guy or a Coral guy?

Ans: both fishes and corals as I love them.

 

4. Any dream fish or coral you wish to own one day  ?

Ans: nothing in particular! Anything that is nice….

 

5. What is your main concern when looking around for your reefing equipment?

Ans: Reliability

 

6. what is your favorite pass time?

Ans: Surfacing SRC, going to LFS/Farms with friends and also looking and meddling with my tank.

 

7. What is the satisfaction you got from this hobby?

Ans: seeing my fishes and corals doing well in my tank

 

8. Any advice for newbie in this hobby?

Ans: be patience in reefing. Never try and go by a shorter route as it may lead to diseaster!
Final Acknowledge and Thank you note
To all my reefing kakis whom we are sharing corals with. PS: u know who you are

And also thanks to SRC where I get to meet new friends and also get to learn from them

 

More information can also be found here ; http://www.sgreefclub.com/forum/topic/135283-src-tank-of-the-quarter-winner-ezman-april-2015-to-june-2015/

For more clearer photos, please go to our facebook ;  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152920375108004.1073741835.109005173003&type=3 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*