Jump to content

Return Of Malay Reefers


Recommended Posts

OK lah.....nampaknya thread yang lama macam dah tak bernyawa lagi...soooo....gua start ni thread baru...kerna hilangnya semua....eg....KISS, Spawns, Yus75....dan yg sewaktu denganya.... :D:D

Anyway.....first.....

Ucapan SELAMAT PENGANTIN BARU kepada brudder Yus75 kita.....dia tengah hneymoon skrng ni......moga2 kekal hingga ke anak, cucu, cicit, oneng-oneng...... :D:P

Kedua......Ucapan takziah kepada brudder LiOnz kita.....pasal dia dah nak stop reefing buat sementara waktu ni....tu yang dia ada bukak thread kat PAsar Malam tu....rileks lah brudder...lepas lu kahwin nanti...lepas tu ada rumah sendri nanti...baru lah lu bleh start balik....nak buat kat rumah mentua susah lah...rumah orang...biasa lah tu...lepas nikah slalu tumpang rumah orang sebelum dapat rumah sendri.....

EH...!!!!!....Brudder Yus....lu nanti pindah kat Fernvale kan....??...abih lu punya tank amacam....lu nak transfer ke atau lu pun nak lelong...??? :blink::blink:

Kalau lu nak mintak tolong gua pun bleh...gua tinggal kat sengkang...tak jauh lah tu....tolong angkat tank pun bleh....tolong angkat livestock masuk gua punya tank pun bleh.... :lol::lol::lol:

Link to post
Share on other sites
  • Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

gua actually sps_dude.. tapi hilang password so buat account baru..... so this is my new identity......... nak tanya sikit ar... ada sapa sapa orang kat sini ada sps frag nake lelong tak?????

Gua ingat lu tunggu brudder Yus kita balik...nanti tengok macam mana lah.....dia tu nak pindah rumah.......tapiiiii.....satu hal......macam mana lu bleh hilang lu punya password ni.....?????....kan dulu selalu login....??....lagipun lu bleh suruh diorang reset & re-send password baru lu......lepas tu...lu tukar balik lah.....

Brudder Flying Carpet........selamat datang......lu miss banyak benda lah bro....nanti lu tengok thread lama yang kita orang ada post kat sini.......

Link to post
Share on other sites

Sebelum gua lupa.....

Tahniah jugak buat brudder M.Hermie kita yang baru dapat anak sulungnya bulan February lalu.......welcome to the father's club.....

Dapat anak....terus dia downsize tank dia dari 3 kaki to 1.5 kaki...... :lol::lol: ...50% ooiiii....!!!!!!

Link to post
Share on other sites

gua punya password tulis kat kertas..... entah mondok mana entah pergi makan kertas itu... hilang ar.......lupa password....... tak boleh log on macam mana nak pm dorang..... sudah lah.... gua pun dah ada identity baru.......

Link to post
Share on other sites
gua punya password tulis kat kertas..... entah mondok mana entah pergi makan kertas itu... hilang ar.......lupa password....... tak boleh log on macam mana nak pm dorang..... sudah lah.... gua pun dah ada identity baru.......

Amacam rumah lu ada simpan mondok! Nanti lu punya town council tahu kena saman tauuuu!

Link to post
Share on other sites
OK lah.....nampaknya thread yang lama macam dah tak bernyawa lagi...soooo....gua start ni thread baru...kerna hilangnya semua....eg....KISS, Spawns, Yus75....dan yg sewaktu denganya.... :D:D

Anyway.....first.....

Ucapan SELAMAT PENGANTIN BARU kepada brudder Yus75 kita.....dia tengah hneymoon skrng ni......moga2 kekal hingga ke anak, cucu, cicit, oneng-oneng...... :D:P

gua bru balik honeymoon la bro smlm....kat rmah gua skarang takde komputer(nak bli bru kocek dah kering, comp ni mak gua bar transfer rmah bru), ni pun kat rmah mak aku jengok2 kat forum ni hehehe

gua punya stock tak d lelong, smua gua bwak kat rmah bru hehehe, jimat masa dan pening klau tak jual(korang tau la ape maksud aku kan)......temp tank kat rmah bru pun bru bis cycle.....abg gua nanti tolong gua transfer pelan2....hehehe

Link to post
Share on other sites

gua bru balik honeymoon la bro smlm....kat rmah gua skarang takde komputer(nak bli bru kocek dah kering, comp ni mak gua bar transfer rmah bru), ni pun kat rmah mak aku jengok2 kat forum ni hehehe

gua punya stock tak d lelong, smua gua bwak kat rmah bru hehehe, jimat masa dan pening klau tak jual(korang tau la ape maksud aku kan)......temp tank kat rmah bru pun bru bis cycle.....abg gua nanti tolong gua transfer pelan2....hehehe

Link to post
Share on other sites

:D:D fuyoo...return of malay reefers...

wa pun dah lame tak masuk sini.... pasal wa pun baru balik 2nd nye haneymoon....10 ari pat bali....

macam tak nak balik seh.....jadi permanent resident sana ok gak....hehehehehe

ok ok...ape ape pun...uppzzzz utk sume reefers melayu pat sini.....

ps..wa tgh nak set up wa nye 2nd 3 footer....tapi nie kali 2.5ft depth..

sape nak tolak Live Rock yg besar besar n power punye...jgn lah mahal sangat....plz PM aku k.....

ok go. n happy reefing.... B)B)B)B)

Link to post
Share on other sites

Din kao Dasyat Sampai Ucapankan takziah..maCam aku nak gol jer Din.. :lol:

Aku nak tinggalkan hobby ni buat sementara..sampai ada rumah sediri baru start balik..Din kaO jng lupa tolong aku Din!! :lol:

Untuk semua reefers melayu sElamat ber reefering!!

MELAYU BOLEH!!!! :thanks::thanks:

Link to post
Share on other sites
Bros no offence but are you trying to start isolating yourselves from the rest? This is singapore man.

Dear Reefbum,

We have permission from the boss himself...Mr AT..aka....Mr Conrad.....that we can speak our mother tongue as long as we keep it within this thread only.....

If U have further inquiry...please forward it to AT.....as for the rest of us here...the Malay Reefers....we still do communicate with other members in other threads...conversing in English.......& be it Chinese, Indians, Eurasians, etc....we still do communicate with each other giving our outmost respect....

Regards.....

Archilles19

Link to post
Share on other sites

Din LS,barang semua abis kena sapu dng KAcang!! kao tahu jer lah saperkaN... :D

Ni Mamat seSat mana plak yg keCoh pat ni tread :D

kalau banyak cakap KOMPANG jer Din.. :lol:

Bro yus amaCam malam pertama..ekekekekeke

Link to post
Share on other sites
Din LS,barang semua abis kena sapu dng KAcang!! kao tahu jer lah saperkaN... :D

Ni Mamat seSat mana plak yg keCoh pat ni tread :D

kalau banyak cakap KOMPANG jer Din.. :lol:

Bro yus amaCam malam pertama..ekekekekeke

Brudder Yus punya malam pertama dah lama `gone'.....dah bertahun yg lalu.... :lol::lol::lol:

Bagus jugak dia dah kawin.......besok kluar suratkhabar......jumlah perempuan yg masih dara naik balik..... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Jgn marah brudder Yus.....gurau je....... :peace:

Tentang mamat tu...takpelah.....dia tu tak tahu....gua pun dah explain.....jgn dia ambik hati dgn explaination gua sudahlah.....

Link to post
Share on other sites

Tumpang tu...biasalah.....tapi takpe...lain kali dia cakap banyak.......

KITA KOMPANG KAN DIA......... :lol::lol::lol:

With all due respect, I don't harbour any resentment.Please do not flame me in your language.We all live in a multi-racial society and I do have malay friends too.Btw I can read and write malay.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...