Jump to content

Return Of Malay Reefers


Recommended Posts

suapkan makan aper?

aku newbie jadi ada sikit blur ar..

coral aku cuma harapkan sinaran cahaya jer. hehe :D

anyway ada orang tinggal daerah east? sanggup teach me a thing or two.

dah 5 tahun pun masih newbie???

lain lah kalau aku ni, sampai skarang tak

pass pelihara coral, setakat ikan je.

Member of :
post-1182-0-60431600-1322062247_thumb.jp

post-2241-0-43391700-1354511230.png

UEN: T08SS0098F

MASS in Facebook

Reefing in LED

Link to post
Share on other sites
  • Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ok best copperband.

tapi seriously aku paiseh ar kalau tengok tank orang lain..

aku nyer boleh tahan pathetic. haha

siapa siapa kat sini nak galaxia coral tak? aku beli cam menyesal gitu, besar sangat.

kalau nak aku amik gambar nanti

Mesti tengok tank orang lain then can gain experience to suite your taste... :)

Kalau nak gi rounding kat east LFS, kiter selalu keluar hari sabtu.

Member of :
post-1182-0-60431600-1322062247_thumb.jp

post-2241-0-43391700-1354511230.png

UEN: T08SS0098F

MASS in Facebook

Reefing in LED

Link to post
Share on other sites

dah 5 tahun pun masih newbie???

lain lah kalau aku ni, sampai skarang tak

pass pelihara coral, setakat ikan je.

Takpa mate lain kali leh ikut gua makan prata kosong bawang lagi....

Err...Cuma nak kena stdby balik lambat sikit lah... :lol:

Member of :
post-1182-0-60431600-1322062247_thumb.jp

post-2241-0-43391700-1354511230.png

UEN: T08SS0098F

MASS in Facebook

Reefing in LED

Link to post
Share on other sites
korang nak frag....

http://wildfilms.blogspot.com/2007/07/sent...ion-begins.html

aku ingat boleh ambik lah since dia orang nak buat construction.....

what do u guys think?

Tapi air kotor sikit... tak leh masuk dalam tank korang ... kena quarintine dulu....

Member of :
post-1182-0-60431600-1322062247_thumb.jp

post-2241-0-43391700-1354511230.png

UEN: T08SS0098F

MASS in Facebook

Reefing in LED

Link to post
Share on other sites

Tapi air kotor sikit... tak leh masuk dalam tank korang ... kena quarintine dulu....

Yep!....can also cause a havoc kalau tak diquarintine....Takut2 nanti boleh tutup kedai 2-3 bulan beb.... :look: Silap2 ikan pun leh dapat ick syndrome. ;)

Link to post
Share on other sites

Mesti tengok tank orang lain then can gain experience to suite your taste... :)

Kalau nak gi rounding kat east LFS, kiter selalu keluar hari sabtu.

Betul tu rockyboy....Hari sabtu kalau dapat makan prata kosong bawang malam2 pun orite jugak eh?. :P

Link to post
Share on other sites
ok best copperband.

tapi seriously aku paiseh ar kalau tengok tank orang lain..

aku nyer boleh tahan pathetic. haha

siapa siapa kat sini nak galaxia coral tak? aku beli cam menyesal gitu, besar sangat.

kalau nak aku amik gambar nanti

jgn rasa paiseh tgk tank org lain,

maybe bole get some tips.

kalau kita rasa tank kita pathetic, isnt

its time to do more research and dapatkan

more knowledge. remember knowledge= success.

cam betul je aku nasihat org...tank sendiri tak betul.

Link to post
Share on other sites

jgn rasa paiseh tgk tank org lain,

maybe bole get some tips.

kalau kita rasa tank kita pathetic, isnt

its time to do more research and dapatkan

more knowledge. remember knowledge= success.

cam betul je aku nasihat org...tank sendiri tak betul.

Apa leh buat dalam hobi nii...Kadang2 tok guru pun boleh kajun jugak. :P

As for Sinn....Jangan malu2 bertanya beb as knowlegde is also

one of e best asset bro. So apa lagi? Marilah kita bertukar tukar

frag.....eh..eh tersasul lak....Sorry2, kita bertukar tukar tips daa... :paiseh:

Link to post
Share on other sites
Haa! BFG, Mana lu sua menghilang ni? Hai...sua dapat 4.82 terus senyap siak.

Amcam? Chiller-killer sua tangkap ke belum beb?

Bonus 4.82??? Fuyoh!!!! Banyak tu. Bila nak belanja kita???

Prata bawang pun ok lah mate.

Link to post
Share on other sites
Si teritip ni bukan tak pass ... Dia malas... Suruh 100% water change tak nak..... buat la water change tu... Boleh letak frags.....

...

Anyway just FYI. batu yg dah berusia 10 tahun,

skarang dah masuk wad, kasi bersih. lagi few wks

baru boleh discharge. CR pun dah masuk store.

will set up balik ard aug. ikan aku naik lemak,

apa tak, selalu kasi makan yg power2

Link to post
Share on other sites

jgn rasa paiseh tgk tank org lain,

maybe bole get some tips.

kalau kita rasa tank kita pathetic, isnt

its time to do more research and dapatkan

more knowledge. remember knowledge= success.

cam betul je aku nasihat org...tank sendiri tak betul.

Selalunyer org yg dah lanjut usia pandai kasi nasihat yang baik sekali ... :evil: Kiter semua terutang budi pada teritip dengan kongsinyer nasihat yg pernuh nas tu .. :bow:

Member of :
post-1182-0-60431600-1322062247_thumb.jp

post-2241-0-43391700-1354511230.png

UEN: T08SS0098F

MASS in Facebook

Reefing in LED

Link to post
Share on other sites

Apa leh buat dalam hobi nii...Kadang2 tok guru pun boleh kajun jugak. :P

As for Sinn....Jangan malu2 bertanya beb as knowlegde is also

one of e best asset bro. So apa lagi? Marilah kita bertukar tukar

frag.....eh..eh tersasul lak....Sorry2, kita bertukar tukar tips daa... :paiseh:

Link to post
Share on other sites

suapkan makan aper?

aku newbie jadi ada sikit blur ar..

coral aku cuma harapkan sinaran cahaya jer. hehe :D

anyway ada orang tinggal daerah east? sanggup teach me a thing or two.

dah 5 tahun pun masih newbie???

lain lah kalau aku ni, sampai skarang tak

pass pelihara coral, setakat ikan je.

Link to post
Share on other sites

Selalunyer org yg dah lanjut usia pandai kasi nasihat yang baik sekali ... :evil: Kiter semua terutang budi pada teritip dengan kongsinyer nasihat yg pernuh nas tu .. :bow:

tima kasi cucu ku, kalau ada masaalah, jgn lupa,

tanya atuk kat sini.

Link to post
Share on other sites

Apa leh buat dalam hobi nii...Kadang2 tok guru pun boleh kajun jugak. :P

As for Sinn....Jangan malu2 bertanya beb as knowlegde is also

one of e best asset bro. So apa lagi? Marilah kita bertukar tukar

frag.....eh..eh tersasul lak....Sorry2, kita bertukar tukar tips daa... :paiseh:

hehe sky, aku masih lum venture into sps. ada sesiapa sanggup jual a small frag for testing?

mana la tau mungkin buat full sps tank.

Link to post
Share on other sites

dah 5 tahun pun masih newbie???

lain lah kalau aku ni, sampai skarang tak

pass pelihara coral, setakat ikan je.

aku sampai sekarang takder ikan.. cuma satu clownfish jer.. haha

tengah cari sailfin ngan yellow tang yang sui sui nyer, tapi dengar dengar sailfin boleh tahan garang.

Link to post
Share on other sites
Hahaha.....belum dapat lah. Mana StillBlue? Dia punya 4.82 lagi banyak, er besar..... :fear::fear::fear:

:lol::lol::lol:

Fhuwaaaa!!! Stilblue nye lagi banyak ke ??? :shock: Wah! kalau macam nii jangankan commercial chiller dia leh beli.....Gua rasa kereta Tank pun dia boleh tangkap beb....Betul tak the One With You? :paiseh:

Hai, Bila agaknye boleh makan prata bawang lagi eh?? :whistle

Link to post
Share on other sites

Apa leh buat dalam hobi nii...Kadang2 tok guru pun boleh kajun jugak. :P

As for Sinn....Jangan malu2 bertanya beb as knowlegde is also

one of e best asset bro. So apa lagi? Marilah kita bertukar tukar

frag.....eh..eh tersasul lak....Sorry2, kita bertukar tukar tips daa... :paiseh:

hehe sky, aku masih lum venture into sps. ada sesiapa sanggup jual a small frag for testing?

mana la tau mungkin buat full sps tank.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...